Al het nieuws van het huidige seizoen

Zaterdag 19 mei 2018

Nieuwste

Koningschieten 2018: Theo Sommers koning Sint Matthiasgilde Oploo

 

Op zaterdag 19 mei heeft Theo Sommers zich tot koning van het Sint Matthlasgilde geschoten. Theo neemt het ko­ningschap over van Jan van Sambeek, die de functie een jaar lang vervulde. Koningin is Theo's vrouw Toos.

 

Theo beslechtte de strijd met het 368ste schot. Dat deed hij uitgekiend, aangezien hij in de voorlaatste ronde per ongeluk zijn schot blind loste voor dat hij goed gericht had. Kans verkeken, zo leek het, omdat een volgende ronde niet meer zou komen. Maar de strijd verliep toch al eigenaardig genoeg om toch nog eens aan de boom te kunnen staan: voorafgaand aan de strijd gokten veel schutters op een hoog aantal schoten, aangezien de houten vogel van Jan van Sambeek erg dik was. Al vlot spleet ;het hout echter in tweeën, maar toch bleef het hout om de spil moeilijk bereikbaar voor de kogels. Uiteindelijk kwam de vogel dus naar beneden met een mooi schotenaantal van 368.

 

Naast het koningschieten voor de gildebroeders was er ook veel animo voor het schieten om de titel 'dagkoning' voor niet-gildeleden.

Het deed het hele gilde veel deugd dat er zoveel mensen op af waren gekomen, evenals de variëteit van het volk

 

De titel van dagkoning ging uiteindelijk naar Nelly Cornelissen.

 

Theo en Toos gaan een mooie ko-ningsjaar tegemoet met verschil­lende gildedagen en ook het drie­jaarlijkse Europees Schutters Tref- fen, dat dit jaar in Noord-Limburg wordt gehouden.

Foto_koningspaar2018

Foto's van Koningschieten 2018 (komen nog)

Federatietoernooi VTBS 2017 te Stratum

Afgelopen zondag 17 september hebben verschillende gildebroeders deelgenomen aan het Federatietoernooi. We hebben wederom mooie resultaten behaald, met ook weer een aantal kampioenen onder de geledere. De tamboers behaalde deze keer ook het mooie totaal van 100 prijzen op een VTBS toernooi (Brabants Kampioenschap) sinds dat het Matthias Gilde meedoet:

Vendelen

Barry van de Vorst

3e prijs Klasse A

Vendelen

Marc Ermens

2e prijs Klasse A

Vendelen

Matt Ermens

1e prijs Klasse 50+ met acrobatiek

Vendelen

Groepsvendelen

3e prijs

Trommen

Groep Tamboers

1e prijs Klasse A

Trommen

Ties van Riet

2e prijs Klasse A

PRUUVE HISTORIE

 

Speciaalbier trend

Speciaalbier geniet al lange tijd grote populairiteit onder zowel ouderen als jongeren. Deze trend gaat samen met een exponentionele groei van het aantal brouwerijen. Nieuwe merken en herboren merken worden in volle glorie gebrouwen en ervaren een groeiende afname.

 

Edities

De eerste iditie vond plaats in november 2014, het was direct een groot succes. Tijdens de evaluatie was het dan ook direct de ambitie om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Inmiddels hebben er edities plaatsgevonden in 2014, 2015 en 2016.

Koningschieten 20-05-2017

 

Op deze prachtige zonnige zaterdagmiddag is na 370 schoten op de houten vogel de koning bekend.

 

Jan van Sambeek is in de periode 2017-2018 koning van het Sint Matthiasgilde. Morgen al meteen de eerste werkdag, dan trekken we met het gilde richting Oirschot voor de vrije gildedag ter ere van het 475 jarig bestaan van het Gilde Sint Joris.

 

Op de foto het nieuwe koningspaar en de nieuwe deken (vandaag beedigd), Piet Bruisten.

Koningspaar en deken Gilde 2017/2018

Koningspaar_Deken

Copyright KvR @ Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Over het gilde

 

Het Sint Matthiasgilde is een historische vereniging uit Oploo, Gemeente Sint Anthonis.

 

Het Oploose schuttersgilde voert diverse disciplines uit, zowel in competitie als vriendschappelijk verband. Ook is het gilde betrokken bij diverse evenementen en gebeurtenissen in en om Oploo. De watermolen in Oploo vormt het clubhuis van het gilde.

Contactinformatie

 

Piet Bruisten

't Creytje 5

5841 AX te Oploo

 

T. 06-23195493

E. pietbruisten@gmail.com