Bazuinblazen

Bazuinblazers


Een bazuin is een blaasinstrument zonder ventielen. Met de natuurtonen die je met de bazuin kan blazen kon men in vroegere tijden iets bekend maken, doorvertellen oftewel ‘rondbazuinen’. Bij het Gilde lopen we in een gaande pas tijdens de optochten en blazen verscheidene marsen al dan niet samen met de tamboers.


Wij zijn nu met 4 dames die bazuinen en we krijgen elke week les van een muziekleraar om de vaardigheden van het blazen goed aan te leren. Samen repeteren we regelmatig in het gildehuis om elkaar scherp te houden maar ook voor de gezelligheid. Dit geeft een goede stimulans om zelf thuis verder te oefenen.


Voor nog meer uitdaging kunnen we ook met wedstrijden meedoen in verschillende klassen. Je kan individueel meedoen, in een groep en met of zonder de tamboers. Na 2 jaar hebben wij al ons eerste succesje geboekt! Tijdens de wedstrijddagen en optochten zie je veel andere gilden. Ook luisteren we bepaalde gelegenheden op. Voor de jeugd zijn er veel mogelijkheden. Over het geheel gezien zijn er veel activiteiten om mensen te ontmoeten en samen dingen te doen.